“Scholing en interne opleiding essentiele arbeidsvoorwaarden voor groei van mensen en bedrijven in steeds  sneller veranderende arbeidsmarkt”

 Persbericht van AWVN, MKB-Nederland, VNO-NCW, d.d. 19 januari2019

 

Budgetten voor scholing en ontwikkeling werden tot op de dag van vandaag nog gezien als een ‘extraatje’. Maar tijden veranderen. Scholing en ontwikkeling is inmiddels een  investering geworden, die essenieel is voor de toekomstige positie voor de werkende op de arbeidsmarkt. Ook moet het belang van scholing op de werkplek beter onderkend worden. Dan stellen de gezamenlijke werkgevers, verenigd in VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN, in hun arbeidsvoorwaardennota voor 2019. 

Scholing is dus essentieel voor mensen. Voor bedrijven neemt het belang

Stress

Wanneer werknemers kampen met stress (prive of zakelijk), overbelasting, uitvallen door werk en prestatiedruk is er sprake van een risicogroep. Deze groep behoeft aandacht voordat men daadwerkelijk uitvalt.

Optimaal professioneel functioneren

Individuele ontwikkelingsaspecten richten zich op het optimaliseren van professioneel functioneren. Er wordt gewerkt aan optimaal functioneren in de werkomgeving. Het resultaat: het halen van de werkdoelen, het mee kunnen komen in het sociale aspect van de werkomgeving en het optimaliseren van de werkpotentie.

 

Burn out of Bore out

De praktijk laat zien dat 1 op de 8 werknemers kampt met burn-out klachten . 15% van de hoogopgeleide werknemers en 13% van de laagopgeleide werknemers ervaren zich opgebrand. De andere kant is ook waar. Namelijk verveling, gebrek aan uitdaging, werken onder niveau. Met als gevolg een laag zelfbeeld, wat zelden de basis is om te exceleren.

Hoe overbelasting te herkennen?

Mensen met symptomen van overbelasting en stress ervaren uitputting. Ze kunnen afstandelijk zijn in het contact (zowel met het werk als in privé) en ervaren vermindering van persoonlijke bekwaamheid. In het dagelijks leven wordt dit o.a. ervaren als het niet hebben van energie, prikkelbaar, het maken van fouten, niet kunnen concentreren, verminderd zelfvertrouwen en het ervaren van een interne en/of externe druk. Kortom iemand lukt het niet meer om te presteren zoals diegene zichzelf kent.

Interesse gewekt?

Graag ga ik met u in gesprek om naar uw specifieke wensen te luisteren. Zo kunnen we tot een gedegen aanpak komen waarbij een zorgvuldige werkwijze, hoge kwaliteit en resultaat garanties zijn. U kunt me bereiken via 06-54677021 of een mail sturen naar info@hou-vast.nl.

Tarieven Coaching

Particulieren en Zakelijk

Vooraf aan ieder coachtraject vindt een persoonlijk kennismaking gesprek plaats. Hier zijn geen kosten aan verbonden. In dit gesprek bepalen we samen of we met elkaar willen werken en wat de wederzijdse verwachtingen zijn.
Voor een consult van maximaal 2 uur betaal je vanaf €190,00 exclusief 21% btw. Uiteraard is dit tarief inclusief kort sparren telefonisch of per mail als je vastloopt en eventueel overleg met derden (alleen met toestemming!). 

Is coaching onderdeel van je loopbaan, carrière of heb je de mogelijkheid om via je werk coaching te declareren, dan wordt er een offerte opgemaakt. De op maat gemaakte offerte is in afstemming met jou en met jouw stappenplan. 

De coaching gesprekken vinden plaats in Haarlem. Wil je liever coaching op een andere locatie, omdat dat beter bij je situatie past, dan is dat natuurlijk bespreekbaar.